Cultivatoare Scarificatoare CULTER

CULTER-ul de la Agrokalina este un scarificator universal care functioneaza conform tehnologiei de lucrare a solului vertical. Scopul principal al CULTER este de a nivela suprafața, încorporând reziduurile de cultură și distrugând tava plugului care se formează ca urmare a lucrului instrumentelor orizontale de prelucrare, cum ar fi plugurile și uneltele care sunt echipate cu așchieri. CULTER are 4 rânduri de șape perfect distanțate, la 27 cm una de cealaltă, care se suprapun între ele cu 7 cm. Poate fi folosit atât pentru arătură superficială, cât și pentru slăbire adâncă de până la 30 cm adâncime. Tot ce trebuie să faceți este să reglați roțile de sprijin din față și role din spate.

Pe scurt despre beneficii:

 • Distribuția optimă a paielor datorită faptului că paiele și pământul sunt transferate între corpurile de lucru pentru o perioadă lungă de timp;
 • Nivelează zona astfel încât să fie nevoie de o singură trecere primăvara;
 • Amestecarea optimă chiar și a unei cantități mari de paie cu solul, ceea ce accelerează procesul de descompunere a acestuia;
 • Corpurile de lucru de producție străină sunt realizate din oțel de înaltă calitate cu călire Bellota;
 • Înălțimea cadrului face posibilă lucrul liber în câmpuri cu o cantitate mare de reziduuri de cultură;

 

 • Datorită rolei CIO, se realizează compactarea optimă a solului, ceea ce provoacă germinarea rapidă a trupului.
 • Slăbirea la o adâncime de până la 30 cm, distruge cu succes tigaia plugului, asigurând astfel o mai bună absorbție a precipitațiilor atmosferice de către sol;
 • Extinderea modulară a lățimii de lucru, cu ajutorul a 4 cilindri, mașina poate fi pliată și desfășurată rapid.

 

Într-o singură trecere, CULTER-ul efectuează:

 • Afânarea și măcinarea solului;
 • Distrugerea buruienilor;
 • Măcinarea reziduurilor post-recoltare și încorporarea lor în sol;
 • Nivelarea suprafeței câmpului și compactarea optimă a solului.

Fermierii și agronomii recomandă cultivarea cu un cultivator în două etape:

Prima etapă este de a efectua afânarea adâncă la o adâncime de până la 30 cm, care, la rândul său, distruge tava plugului și amestecă reziduurile de după recoltare cu solul, iar datorită rolelor CIO compactează solul, provocând astfel rapid și rapid. germinarea uniformă a carourilor și a buruienilor.

A doua etapă se efectuează după aproximativ 2 săptămâni. În plus, prelucrarea trebuie efectuată la o adâncime de 10-15 cm, distrugând astfel complet creșterea vegetației nedorite împreună cu rădăcina. În același timp, CULTER distribuie uniform reziduurile de plante pe toată adâncimea de cultură, amestecându-le cu solul într-o manieră de calitate.

Denumirea parametrului CULTER
1.Performanță/Productivitate , ha/h 4,6-6,9
2.Viteza de lucru , km/h până la 15
3.Lățimea de captură , mm 4600
4.Adâncimea de cultivare , mm până la 300
5.Numărul organelor de lucru (raftul este asamblat) , buc 17
6.Înălțimea raftului , mm 900
7.Dimensiuni:
  – în poziție de lucru, până la
      lungimea , mm 9600
      lățimea , mm 4600
      înălțimea , mm 1200
  – în poziție de transport , până la
      lungimea , mm 9600
      lățimea , mm 3200
      înălțimea , mm 3200
8.Lățimea organului de lucru (labe) , mm 340
9.Masa construcției , kg 6100
10.Se cuplează cu tractoarele , c.p. tip 250

Organul de lucru este un ansamblu cu rafturi, care are dălți speciale care amestecă solul fără a-l răsturna. Punctele largi de slăbire sunt proiectate pentru slăbire la adâncimi mici, pentru slăbiri mai profunde, punctele de slăbire înguste vor fi mai bune. Cota de afânare (340 mm) este montată pe un suport rigid, permițându-vă să lucrați solul la o adâncime de 30 cm. Datorită forței de apăsare a arcului dublu, acestea funcționează fără probleme în condiții dificile, menținând adâncimea de lucru specificată. Datorită încărcăturii mari asupra cotelor de slăbire și formei dalții de slăbire, cuțitul este capabil să mențină o adâncime constantă atunci când se lucrează chiar și pe soluri grele. Când se întâlnesc obstacole în sol, cota se deplasează înapoi pentru a preveni deteriorarea.

Sistemul de bare de nivelare, care se folosește în fața rolelor, este o bară cu arc care vibrează continuu în timpul funcționării și deplasează boțurile de sol înainte – asigurând o strivire eficientă în procesul de contact cu solul.Datorită profilului în formă de canal al inelelor de umplutură, care creează efectul acțiunii solului asupra solului, lasă un strat superior suficient de afânat, în astfel de condiții, rola asigură un grad diferit de compactare pe toată lățimea de lucru, ceea ce contribuie la o mai bună penetrare a umidității în zona de compactare mai mică. Designul rolei este realizat astfel încât profilul umplut cu pământ adaugă greutate rolei, mărind efectul de rulare, reducând astfel gradul de uzură al acestuia de câteva ori. Rola cu două rânduri oferă o zonă mare de contact. Rolele pot fi îndepărtate pentru a reduce greutatea unității, care este necesară pentru funcționarea în condiții umede.

Biți de amestecare

Fermele care folosesc sistemul de lucrare minimă a solului folosesc cel mai adesea dălți speciale care amestecă solul fără a-l răsturna. Punctele largi de slăbire sunt proiectate pentru slăbire la adâncimi mici, pentru slăbiri mai profunde, punctele de slăbire înguste vor fi mai bune. Acest tip de prelucrare formează o structură fin-buloasă bine slăbită, slăbind daltele în timpul prelucrării formează pori prin care umiditatea sub formă de precipitare pătrunde mai bine în straturile inferioare creând condiții favorabile dezvoltării sistemului radicular.

Prelucrare în profunzime fără borduri

Cel mai mare avantaj al prelucrarii solului în adâncime fără inversarea cusăturii este economia de timp și costurile semnificativ mai mici de combustibil pe 1 ha. După o astfel de cultivare, bacteriile aerobe și anaerobe nu mor, ca, de exemplu, în timpul arăturii, ci rămân în condiții favorabile și continuă să ia parte la biocenoză, descompunând reziduurile de plante, formând o structură mai poroasă, care împiedică formarea solului. procesele de crustă și eroziune. Cu o astfel de cultivare, se poate observa o creștere a conținutului de humus din sol, ceea ce, la rândul său, crește fertilitatea acestuia.Această tehnologie este necesară în special pentru solurile fără structură care necesită afânare regulată și, de asemenea, va fi excelentă pentru pregătirea solului înainte de însămânțarea culturilor care sunt deosebit de sensibile la densitatea solului – cum ar fi rapița sau mazărea.

Pentru cultivarea solului la o adâncime de 30 cm, slăbirea cotelor cu un suport rigid, care sunt montate pe un subsol, va funcționa cel mai bine. Datorită forței de apăsare, acestea funcționează fără probleme în condiții dificile, menținând adâncimea de lucru specificată.

Atunci când alegeți un sistem de prelucrare a solului, este important să gestionați corespunzător reziduurile de cultură și umiditatea capilară a solului, deoarece fiecare sistem de prelucrare a solului are propriile avantaje și dezavantaje. Cele mai bune rezultate, după cum arată practica, pot fi obținute prin adaptarea procesului de prelucrare la condițiile reale care se dezvoltă în fiecare caz specific, și nu prin aplicarea șablonului unuia sau altui sistem de prelucrare. Principalul dezavantaj al utilizării mai multor sisteme de prelucrare a solului în același timp este necesitatea de a atrage un număr mare de mașini diferite.

Folosirea sistemului de bare de nivelare la subsolatoarele CULTER vă permite să obțineți rezultate mai bune.

Sistemele de bare de nivelare pe care le folosim la subsolarul CULTER sunt o bară cu arc care vibrează continuu în timpul funcționării și deplasează boțurile de sol înainte, asigurându-se că acestea sunt efectiv zdrobite în contact cu solul.

Subsoldatorul CULTER, datorita proprietatilor sale, imbina doua componente importante, productivitatea si fiabilitatea, avand un design simplu, dar in acelasi timp puternic si de incredere pentru prelucrarea solului de inalta calitate. Cu CULTER puteți implementa diferite idei pentru pregătirea solului.

Cadrul principal

Cadrul robust CULTER este realizat din profil de otel 150×100. Un astfel de cadru este suficient de puternic și capabil să reziste la sarcini pentru o perioadă lungă de utilizare în condiții dificile. â

Suportul brațului este sudat ferm pe cadru, dalta este montată strâns pe cadru, fără nicio zăvorâre. Nodurile reglabile vor ajuta la eliminarea celui mai mic joc format, ceea ce asigură absența jocului pe o perioadă lungă de funcționare. Arcurile duble oferă o durată de viață extinsă a sculei și un control îmbunătățit al adâncimii.

CULTER lucrează în armonie cu natura.

Economisind combustibil și timp pe o perioadă lungă de aplicare, ajută la formarea rezervelor de humus în sol, reduce riscul de formare a crustei și crește populația de râme, ceea ce îmbunătățește aerarea solului, ceea ce stimulează dezvoltarea sistemului radicular al plantei.

Are o mare precizie a adâncimii de procesare

Datorită forței mari de sprijin a cotelor de slăbire și a formei dalții de slăbire, CULTER este capabil să mențină o adâncime de lucru constantă chiar și în soluri grele. Când se întâlnesc obstacole în sol, cota se deplasează înapoi pentru a preveni deteriorarea. Pentru a evita necesitatea de întreținere a cotelor și a prelungi durata de viață a acestora, atașăm cotele de slăbire pe cadru folosind șuruburi special concepute cu bucșe conice (foto).

Subsoilerul CULTER este echipat cu rola sts. Datorită profilului sub formă de canal al inelelor de împachetare, care creează un efect sol-sol și lasă un strat superior suficient de slăbit, în aceste condiții împachetatorul asigură diferite grade de compactare pe toată lățimea de lucru, ceea ce contribuie la o mai bună penetrare. de umiditate în zona de compactare mai mică. Designul patinoarului este realizat în așa fel încât profilul, umplut cu pământ, adaugă greutate patinoarului, mărind efectul de rulare, ceea ce îi reduce de câteva ori gradul de uzură. Rola CIO cu două rânduri oferă o zonă mare de contact. Rolele pot fi îndepărtate pentru a reduce greutatea unității, care este necesară pentru funcționarea în condiții umede.

Create your account