Cultivator pentru prelucrarea solului «BPK-T»

Conceput pentru prelucrarea continuă înainte de însămânțare, nivelarea arăturii, prelucrarea terenurilor aflate în repaus agricol , precum și pentru slăbirea miriștii.

Cultivator destinat pentru prelucrarea totală a solului

Структура почвы, подготовленной к посеву озимых колосовых культур

Structura solului pregătit pentru însămânțarea culturilor de cereale de iarnă

Înainte de începerea lucrărilor principale de prelucrare a solului, este important să se obțină răsaduri de buruieni și semințe de carouri și distrugerea lor mecanică sau chimică (erbicid). În acest scop, cea mai eficientă este crearea unui pat de semințe temporare, care provoacă o germinare rapidă și completă. În același timp, cea mai ecologică este distrugerea buruienilor prin folosirea cultivării de suprafață.

În unele sisteme de rotație a culturilor, straturile de sol compactate se găsesc adesea după culturi individuale care necesită îngrijire intensivă a culturilor, ceea ce limitează crearea unui regim optim apă-aer pentru culturile ulterioare. Pentru a crea o structură optimă în tehnologia de prelucrare a solului și, în consecință, în instrumentele de prelucrare a solului și agregate, este necesar să se prevadă deconsolidarea acestor straturi compactate.

Operația finală a tehnologiei de pregătire a solului pentru însămânțare este crearea unui pat de sămânță pentru cultura însămânțată. Prima și obligatorie cerință pentru stratul de semănat de suprafață (4–6 cm) constă în fracțiuni de sol de 1–2 cm în dimensiunea stratului de suprafață 2–3 cm și stratul de rest până la 4–6 cm din fracțiunile de sol 0,5–1. cm. După o astfel de prelucrare a solului, suprafața nu permite formarea crustei, activitatea capilară este perturbată, ceea ce împiedică evaporarea umidității solului. La pregătirea solului conform acestor cerințe, instrumentele de cultivare a solului trebuie planificate astfel încât numărul de treceri prin câmpul mașini-tractoare să fie cât mai mic

Cultivator destinat pentru prelucrarea totală a solului , cultivator de miriște din Krasnodar

Reglarea mișcării umidității solului și asigurarea sistemului radicular cu umiditate, aer și substanțe nutritive au fost efectuate destul de eficient atât de oamenii de știință interni, cât și străini – cercetătorii solului. Importanța optimizării umidității solului în producția de culturi este rezumată în fișa informativă a ONU pentru Alimentație și Agricultură.

Sunt luate în considerare toate aspectele legate de infiltrarea și pătrunderea apei pluviale, pierderea apei din sol prin evaporare, ratele de creștere a sistemului radicular și altele. În această generalizare, o atenție deosebită este acordată și eroziunii și deflației solului, apariției secetelor și semnelor unei secete viitoare, conform mai multor observații. Dintre toate problemele, prelucrarea solului ar trebui să fie evidențiată ca măsuri de păstrare a fertilității solului prin metode de prelucrare rațională a acestuia.

Mijloacele mecanice de slăbire a straturilor de suprafață ale solului, care limitează dezvoltarea sistemului radicular, formate în principal la adâncimea de 5–8 cm, sunt îndepărtate cu ușurință de către ripper, în timp ce compactările sub adâncimea plugului pot fi eliminate cu ajutorul scarificatorului sau subsolierului. Etanșările care apar la adâncimi mari ca urmare a trecerilor multiple ale mașinilor-tractoare grele, combinelor, vehiculelor încărcate cu cereale pot fi slăbite cu utilaje care prelucreaza solul la o adâncime de până la 60-70 cm.

Datorită designului său, este un utilaj universal care poate efectua o mare varietate de lucrări, obținând în același timp rezultate excelente cu productivitate ridicată. Aranjamentul în patru rânduri a organelor de lucru în formă de S cu arc, cu o înălțime de 520 mm, a făcut posibilă reducerea înfundarii sculei atunci când se lucrează pe câmpuri cu o cantitate mare de reziduri vegetale.Combinația optimă de rigiditate și proprietăți de arc ale brațului , cu o secțiune de 65×12 mm, permite organului de lucru(labei de gâscă) cu lățimea de 230 mm să rămână în planul dorit, raportat la suprafața de prelucrare, pentru a afâna solul și a tăia buruienile calitativ. Numărul crescut de roți de susținere face posibilă menținerea unei adâncimi de lucru stabile pe solurile afânate în timpul cultivării de primăvară. Rândurile de arcuri asigura distribuția uniformă a rezidurilor de cultura pe toată lațimea de lucru si efectueaza pieptanarea suplimentara a buruienilor taiate. Tăvălugii cu șipci spiralate, cu un unghi optim de înfășurare în spirală, asigură tasarea și nivelarea suplimentară a solului prelucrat.

Acest utilaj este conceput pentru efectuarea lucrărilor de preânsămânțare , nivelarea arăturii , prelucrarea terenurilor aflate în repaus agricol , precum și pentru slăbirea miriștii.

Create your account