Grape cu discuri în două rânduri

Grapa cu discuri este proiectată pentru prelucrarea solului la suprafața până la o adancime de 15 cm, combaterea buruienilor, tocarea si incorporarea reziduurilor de cultură, întinerirea pajiștilor si pășunilor.

Grapa este proiectată să funcționeze pe toate solurile cu umiditatea solului nu mai mare de 40%, panta suprafeței câmpului nu mai mare de 100, duritatea solului în stratul cultivat nu mai mult de 3,5 MPa.

Grapă cu discuri purtată

Grapele produse de compania Dias au o lățime de lucru de 1,8 până la 4 metri (cu o lungime a pasului de 20 cm), ceea ce face posibilă selectarea aproape ideală a unui tractor de clasă mică cu o putere de 50 până la 150 CP pentru agregare.

Toate utilajele sunt dotate cu tăvălugi de susținere care permit reglarea adîncimii solului de la 5 la 14 cm.

Distanța dintre organele de lucru este de 260 mm și între rânduri 1000 mm ceea ce asigură efectuarea lucrărilor de o înaltă calitate fără înfundare și erori.

Grapă cu discuri purtată de la producător

Pentru a preveni înfundarea și lipirea suprafeței interioare a discurilor, atunci când se lucrează pe sol îmbibat cu apă, toate grapele cu discuri purtate cu 2 rânduri produse de compania Dias sunt echipate cu discuri decupate de tip DROP patentate de producător.

Cadrul utilajului este realizat din țeava, dimensiunile: 150x100x6 mm. Interacțiunea (cadru-organ de lucru) este întreținută ceea ce împiedică cocsarea acesteea

Principalul avantaj al grapelor purtate este manevrabilitatea acestora, motiv pentru care sunt utilizate pe scară largă în câmpurile cu suprafețe mici, în zone incomode, în livezi și vii.

Grapă modulară tractată

Cadrul fix-secționat oferă o creștere a lățimi de lucru 5m-6m, prin prinderea rigidă la cadrul principal cu aripi de 1 metru lățime.

Aceste grape secționate sunt echipate cu tăvălugi (diferete modele) , care permit reglarea adâncimii de lucru de la 5 până la 20 cm.

Distanța dintre talere este de 260 mm și 1000 mm între rânduri , acest lucru oferă efectuarea lucrărilor de înaltă calitate.

Cadrul este realizat dintr-o țeavă de 150x100x6 mm.

Aceste grape sunt foarte efective în prelucrarea minimă a solului înainte de semănat, pentru nimicirea miriștei și a buruienilor. Grapele date nu se înfundă la prelucrarea solului cu o umiditate de pînă la 40%.

Grapă modulară tractată

Grapele sunt produse de compania DIAS  pentru tractoare de putere medie si mare de la 180 CP la 350 CP, cu o latime de lucru de la 6 la 9 metri.

Spre deosebire de designul modular, în care aripile sunt „prinse” rigid de cadrul principal, în designul secțional, aripile sunt articulate și pot fi ridicate sau coborâte cu ajutorul cilindrilor hidraulici.

Lățimea de transport a acestor de utilaje este de 4 m.

Distanța dintre discuri este de 260 mm, distanța dintre rânduri este de 1000 mm, sunt echipate cu discuri de tip DROP , cu diametrul de 560 mm, patentate de compania DIAS .

Cadrul este realizat dintr-o țeava 150x100x6 mm. Interfața „sticlă post-cadru” este întreținută, ceea ce împiedică cocsarea acesteia.

Mecanismul de ridicare și ajustare paralelă a vectorului de împingere pe furcă este realizat sub forma unui dop reglabil care constă dintr-un set de șaibe de reglare pliante. Ajustarea are loc prin modificarea numărului de șaibe care funcționează la oprire. Acest sistem de blocaj servește și ca mecanism pentru blocarea cilindrului hidraulic în poziția de transport. 

Grapa este echipată cu un tăvălug spiralat , care permite reglarea solului atît cu ajutorulul tavalugului cât și cu schimbarea unghiului de atac al discurilor. Discurile folosite la această grapă sânt de tip DROP , care permit evitarea înfundării cînd se lucrează în solul umed , mărunțirea solului , micșorarea sarcinii de lucru a tractorului.

Se folosesc pe terenurile cultivate din toate zonele agroclimatice, pe toate tipurile de sol, cu excepția celor foarte pietroase, pentru cultivarea de baza si pre-semănat în sistem de lucrare minimă, precum și pentru cultivarea miriștei si combaterea buruienilor.

Grapă „Butterfly” tractată

Grapele sunt produse de compania DIAS pentru tractoare cu putere de la 120 la 250 CP cu lățimea de lucru de 4, 5 și 6 metri.

Toate caracteristicile principale sunt aceleași ca la grapele secționale, dar cu o singură diferență: au o lățime de transport de 2,5 metri, ceea ce permite transportul acestui tip de utilaj pe distanțe mari pe drumurile publice fără însoțire suplimentară.

Distanța dintre organele de lucru într-un rând este de 260 mm, distanța dintre rânduri este de 1000 mm.Cadrul este realizat dintr-o țeava 150x100x6 mm. Interacțiunea (cadru-organ de lucru) este întreținută, ceea ce împiedică cocsarea acesteia. Sunt completate cu discurile decupate „DROP”, cu diametrul 560 mm patentate de DIAS , dar pot fi folosite și alte discuri.

Se folosesc pe terenurile cultivate din toate zonele agroclimatice, pe toate tipurile de sol (cu excepția celor puternic pietroase), inclusiv pe cele supuse eroziunii eoliene și apei. Deosebit de eficient în cultivarea înainte de însămânțare în sistemul de lucrare minimă a solului, precum și în cultivarea miriștilor, nivelarea miriștii și combaterea buruienilor.

Bilanțul de apă al solului este format din două elemente – intrare și ieșire. Primul articol – care vine – este precipitațiile. Precipitațiile pentru agricultură nu pot fi crescute sau prezise cu un grad ridicat de certitudine. Prin urmare, conform acestui articol, trebuie să ne mulțumim cu condițiile climatice ale zonei. Al doilea articol – cheltuielile consta din multe articole: consumul de apa de catre plantele care cresc pe camp si evaporarea umiditatii. Și în final, este necesar să se ia în considerare cantitatea de umiditate acumulată în sol din cantitatea totală de precipitații și cantitatea de umiditate consumată de plante și folosită pentru a forma o cultură. Umiditatea acumulată în sol poate fi adusă mai aproape de volumul de umiditate din precipitații prin creșterea capacității de stocare a umidității a solului prin îmbunătățirea structurii și proprietăților fizice ale solului, în timp ce cantitatea de umiditate consumată de plante și suprafața deschisă a solului poate fie redus prin reducerea consumului neproductiv de umiditate prin evaporare. Acumularea rezervelor de umiditate din sol din cauza precipitațiilor atmosferice și utilizarea rațională a acesteia sunt legate între ele. Crearea unei structuri optime a solului, protejarea umidității de evaporare, creșterea conținutului de materie organică din sol, crearea de soiuri și hibrizi de plante cu un sistem radicular dezvoltat, rotații optime de culturi, prelucrare rațională a solului – toate acestea reprezintă un singur sistem pentru optimizarea mișcării de umiditate din sol.

Este necesar să începeți să aveți grijă de umiditatea solului pentru viitoarea recoltă chiar și atunci când planificați munca de recoltare a predecesorului. Se știe că eroziunea și deflația solului sunt principalele surse de distrugere a acoperirii solului. Pentru a reduce eroziunea și deflația solului în zonele periculoase de eroziune în timpul perioadei de recoltare a culturii anterioare, este necesar să se asigure în viitor acoperirea suprafeței solului cu reziduuri de cultură cu orice tehnologie de prelucrare a solului și crearea unui structura optimă a solului.Acoperirea solului cu reziduuri de miriște împiedică îndepărtarea particulelor mici asemănătoare prafului din fracțiunile de suprafață ale solului, care apoi formează o crustă de sol și împiedică pătrunderea umidității pluviale în sol, apa se acumulează pe suprafața solului, care curge. coborând cel puțin o pantă ușoară, demolează solul, are loc mlaștinirea locurilor joase. Pentru a obține cel mai mare efect, reziduurile de cultură trebuie așezate uniform pe suprafața câmpului. O astfel de distribuție a reziduurilor de cultură înlătură ulterior și o serie de probleme la prelucrarea solului sau la însămânțare. Gradul de acoperire a suprafeței câmpului cu reziduuri de cultură afectează cantitatea de umiditate prin evaporare și pierderea solului.

Conservarea reziduurilor de recoltă zdrobite la recoltarea predecesorului este importantă nu numai pentru a reține umiditatea, ci și pentru a controla buruienile și trupurile de la predecesor. Pentru a face acest lucru, imediat după recoltarea predecesorului, este necesar să curățați solul la o adâncime de 3-5 cm și, dacă este posibil, fără a se amesteca cu reziduuri de miriște și să-l rulați pentru a asigura un contact mai bun al semințelor de buruieni și al caroului cu solul umed. 

Performanța unității ar trebui să fie cât mai ridicată posibil.

Atunci când sunt prelucrate folosind această tehnologie, germenii de semințe de buruieni și carouri de grâu apar împreună, care pot fi ușor distruși prin prelucrarea mecanică sau chimică a solului.

Compactarea solului afectează nu numai acumularea de umiditate în acesta, ci și dezvoltarea sistemului radicular, structura solului și, în cele din urmă, randamentul. Cultivatoarele cu discuri sunt folosite pentru a preveni si reduce compactarea solului.

DISCATOR CU SUPORT ARCUIT "CHOPPER"

Cultivatorul cu discuri modern „CHOPPER” (mulcher) al companie DIAS  este produs într-o versiune cu două rânduri, care permite dezvoltarea vitezei mari de operare și contribuie la creșterea freanței solului. Acest instrument lucrează solul și îl rulează cu role, ceea ce contribuie la apariția timpurie a buruienilor și la distrugerea lor ulterioară.

Evaluarea vizuală a gradului de acoperire a suprafeței câmpului de reziduuri de cultură de porumb și grâu

Create your account