Grape cu discuri în trei rânduri

Se folosesc în diverse zone agroclimatice, pe toate tipurile de soluri (cu excepția celor foarte pietroase), inclusiv în cele supuse eroziunii eoliene și apei, cu umiditate de până la 40%.

Deosebit de eficient pentru pregătirea patului de însămânțare în sistemele de prelucrare minimă a solului, precum și pentru prelucrarea miriștilor, arăturii de toamnă și combaterea buruienilor .

Discator

La începutul anilor „zero” ai secolului curent, când cantitatea de pământ neîngrijită formată ca urmare a prăbușirii fermelor colective din Rusia era semnificativă, grapele grele cu discuri cu 4 rânduri, tractate și cu organele de lucru rigide au devenit foarte populare populare. Aceste utilaje agricole cu organele de lucru aranjate în 4 rânduri cu o distanță de lucru între rânduri de 400 mm au început a fi utilizate pe scară largă și cu succes la desțelinirea terenurilor care nu au fost prelucrate zeci de ani. Grapele cu discuri în 4 rânduri erau net superioare față de grapele cu discuri în 2 rânduri. Aceste grape au îndeplinit cu succes sarcinile care le-au fost atribuite la acea perioadă.
Pe parcursul anilor , odată cu marirea puterii de tracțiune a tractoarelor , fermierii au început a solicita grape cu discuri cu o lățime de lucru de 6,7 și 8 m.

Avantaje:

– Stabilitate direcțională sporită (datorită aranjamentului în oglindă a corpurilor de lucru din primul rând);

– Productivitate crescuta (datorita agregarii unui utilaj mai mare cu un tractor de aceeași clasă);

– Compactarea solului redusă (mai puține treceri datorită lățimii de lucru mai mari);
–Îmbunătățirea calității procesului tehnologic datorită amplasării organelor de lucru: distanța dintre organele de lucru pe un rând este de 300 mm; distanța dintre rânduri este de 900 mm;

Reducerea sarcinii pe cârligul tractorului – datorită reducerii forței de tracțiune cu 18-20%;

Reducerea vitezei de lucru la 10-12 km/h în loc de 15 km/h menținând în același timp calitatea prelucrării (datorită distanței mai mici dintre organele de lucru pe rând);

Reducerea consumului de combustibil cu 15-18% (datorită lucrărilor agricole efectuate cu un utilaj cu lățimea de lucru mai mare , dar tractat de un tractor de aceeași clasă);

Economisirea timpului la prelucrarea aceeași suprafete de teren  (datorită lățimii mai mari a utilajului).

Avantajele grapelor cu discuri cu 3 rânduri față de grapele cu discuri cu 4 rânduri:

Creșterea productivității;

Creșterea stabilității utilajului în procesul de lucru;

Reducerea compactării solului;

Îmbunătățirea calității procesului tehnologic;

Reducerea sarcinii asupra cârligului tractorului;

Scăderea efortului de tracțiune cu 18-20%;

Reducerea vitezei de lucru menținând în același timp calitatea procesării cu viteza de lucru la 10-12 km/h;

Reducerea consumului de combustibil și lubrifianți cu 15-18% la 1 ha;

Notă importantă:Toate grapele cu trei rânduri sunt echipate cu discuri „Romashka”. Discurile „DROP” sunt disponibile ca opțiune suplimentară.

Grapă cu cadru fix tractată

Produs de compania DIAS pentru tractoare cu putere de la 130 CP. pana la 300 CP Designul cadrului dintr-o singură piesă este o grapă cu discuri monolitică cu o lățime de lucru de 3 m și 4 m. Designul modular oferă o creștere a lățimii de lucru la 5 și, respectiv, 6 metri, prin prinderea aripilor cu o lățime de 1 metru pe cadrul principal. Aceste grape secționate sunt echipate cu tăvălugi (tipul tăvălugilor este selectat de client), care permit reglarea adâncimii de lucru de la 5 până la 16 cm.

Distanța dintre talere pe rând este de 300 mm , între rânduri este de 900 mm, sunt echipate cu discuri sferice de tip „Daisy” Æ 560 mm (produs de „Bellota”, Spania). Este posibilă echiparea cu discuri decupate DROP patentate de compania DIAS – opțiune adăugătoare. Cadrul este realizata dintr-o țeava 150x100x6 mm. 

Sunt folosite în diverse zone agroclimaterice, pe toate tipurile de sol, inclusiv cele supuse vântului și eroziei a apei, cu umiditate de până la 40%.

Sunt foarte efective în prelucrarea minimă a solului înainte de semănat, pentru mulcirea miriștei și nimicirea buruienilor.

GRAPĂ MODULARĂ TRACTATĂ

Produsă de compania DIAS pentru tractoare de putere medie si mare de la 220 CP la 550 CP.

Spre deosebire de designul modular, în care aripile sunt „prinse” rigid de cadrul principal, în designul secțional, aripile sunt articulate și pot fi ridicate sau coborâte cu ajutorul cilindrilor hidraulici.

Lățimea de transport a acestor de utilaje este de 4 m.

Distanța dintre discuri într-un rând este de 300 mm , distanța dintre rânduri este de 900 mm.

Complet cu discuri sferice Æ 560mm. (produs de Bellota, Spania). Este posibilă echiparea cu discuri decupate DROP patentate de compania DIAS ca opțiune adițională.

Cadrul este realizat dintr-o țeava 150x100x6 mm. Interfața „sticlă post-cadru” este întreținută, ceea ce împiedică cocsarea acesteia.

Se folosesc pe terenurile cultivate din toate zonele agroclimatice, pe toate tipurile de sol, cu excepția celor foarte pietroase, pentru cultivarea de baza si pre-semănat în sistem de lucrare minimă, precum și pentru cultivarea miriștei si combaterea buruienilor.

Grapă de tip „Butterfly” tractată

Produs de DIAS LLC pentru tractoare cu putere de la 150 CP. pana la 300 CP cu lățimea de lucru de 4, 5 și 6 metri.

Lățimea de transport de 2,5 metri permite transportului acestui tip de utilaj pe distanțe mari pe drumurile publice fără sprijin suplimentar. Distanța dintre stâlpi într-un rând este de 300 mm, distanța dintre rânduri este de 900 mm.

Complet cu discuri sferice Æ 560 mm (produs de Bellota, Spania). Este posibilă echiparea cu discuri decupate DROP patentate de DIAS LLC – add. opțiune. Rama rama este realizata dintr-o teava 150x100x6 mm. Interfața „sticlă post-cadru” este întreținută, ceea ce împiedică cocsarea acesteia.

Se utilizează în diverse zone agroclimatice, pe toate tipurile de soluri (cu excepția celor foarte pietroase), inclusiv în cele supuse eroziunii eoliene și apei, cu umiditate de până la 40%. Deosebit de eficient în prelucrarea minimă a solului, pregătirea patului de însămânțare, spargerea miriștilor, lucrul în pârghie, nivelarea miriștilor și combaterea buruienilor.

Foarte eficient pentru distanțe lungi între câmpuri care necesită procesare.

Create your account