Unitatea cu discuri și labe "Bizon"

Unitatea cu discuri și labe este un instrument universal combinat care vă permite să efectuați mai multe operații într-o singură trecere. Versatilitatea unității este obținută prin faptul că secțiunile de discuri, labe și o rolă pot fi utilizate separat în ea. Ca urmare, poate fi folosit ca un instrument cu discuri (ridicati dintii), un cultivator cu abur pur (ridicati discurile si lucrati doar cu dintii) si chiar un simplu rola (ridicati atat dintii cat si discurile).

O rezervă serioasă pentru reducerea compactării solului este utilizarea unităților combinate care combină mai multe operațiuni. În plus, utilizarea unităților combinate face posibilă reducerea numărului de treceri ale unităților pe câmp, prin urmare, solul este mai puțin pulverizat, atunci când se efectuează operațiuni combinate pentru toate operațiunile, prinderea sistemelor de rulare a tractorului pe alambic. solul necultivat este mai înalt. Productivitatea unităților combinate este mai mare decât productivitatea medie a mașinilor cu o singură operație.Sunt reduse costuri generale a energie. Din păcate, posibilitățile largi de aplicare a principiului combinării instrumentelor unice operaționale într-o singură unitate combinată nu au fost încă pe deplin realizate. Cele mai răspândite sunt agregatele combinate cu prelucrarea solului strat cu strat. Compania DIAS a proiectat, testat și a început producția în serie a unei unelte combinate, și anume unitatea disco-paw BISON.

Datorită unei game largi a organelor de lucru, această unitate poate efectua operațiuni de pregătire a solului la cel mai înalt nivel cu orice tehnologie.

Cu utilizarea corectă a secțiunilor de lucru ale unității, este posibil să se efectueze lucrări la fel de bine atât pe medii agricole ușoare, cât și grele.

La baza oricărui instrument de prelucrare a solului se află corpurile de lucru și, în funcție de tehnologia utilizată, se pot distinge grupuri de corpuri de lucru de unelte sau unități combinate:

  • unelte pentru lucrarea solului de suprafață;
  • unelte pentru lucrarea solului subterană;
  • unelte pentru slăbire profundă.

Unitățile combinate de prelucrare a solului, de regulă, au corpuri de lucru din toate grupele de unelte de mai sus, ceea ce le crește eficiența ca urmare atât a acțiunii directe, cât și a interacțiunii diferitelor corpuri de lucru.

Corpurile de lucru ale unității cu discuri și labe „BIZON” sunt discuri cu o adâncime de lucru de până la 12 cm, cote de lancet cu o adâncime de lucru de până la 20 cm, părți de daltă cu o adâncime de lucru de până la 35 cm, o nivelare. bară și o rolă în formă de U cu raclete.

Tipuri de compactare și metode de tratare a acestora

Unitatea disco-paw „Bizon” este o unealtă universală combinată care permite efectuarea mai multor operațiuni într-o singură trecere, al căror design include posibilitatea utilizării independente a secțiunii discului, a labelor și a rolei. Prin urmare, unitatea poate funcționa ca o grapă cu discuri (ridicați dinții), un cultivator cu abur pur (ridicați discurile și lucrați doar cu dinții) și chiar și un simplu rolă (ridicați atât dinții, cât și discurile).

Unitatea disco-paw este proiectată pentru prelucrarea solului continuă până la o adâncime de 35 cm prin slăbirea, nivelarea și rularea, tăierea reziduurilor de cultură și distrugerea sistemului radicular al buruienilor.

„Bizon” se folosește în toate zonele agroclimatice, pe toate tipurile de sol, inclusiv pe cele supuse eroziunii eoliene și apei, inclusiv pe cele ușor pietroase.

„Bizon” este agregat cu un tractor în scop agricol cu ​​o clasă de tracțiune de 5 … 6 tf. iar puterea motorului 420 … 480 CP. (MTZ-3522, John Deere 9420).

Unitatea cu discuri și labe poate fi folosită în mod egal:

Create your account